Putnički avion sleteo s piste, zapalio se i prepolovio!
Foto: Reuters

Nesreća kod Moskve

Putnički avion sleteo s piste, zapalio se i prepolovio!

Planeta -
U prinudnom sletanju tupoljeva 204, koji je snažno udario u put kod aerodroma Vnukovo, poginulo četvoro, četvoro povređeno
1 / 7 Foto: Reuters

MOSKVA - Putnički avion sleteo je danas sa piste u blizini Moskve i zapalio se pri čemu mu je otpala pilotska kabina - kokpit, javila je agencija Interfaks, pozivajući se na policiju i dodajući da je avion snažno udario o put.

Ruski portal Lajfnjuz javlja da je reč o putničkom avionu "tupoljev 204" kompanije "Red vings", a da se nesreća dogodila kod moskovskog aerodroma Vnukovo. Ruski portal navodi da se avion vraćao iz češkog grada Pardubice kuda je vozio ruske turiste.

Prema najnovijim informacijama Ministarstva za vanredne situacije, četiri člana posade aviona su poginula, a četiri pilota povređena. Iako je prvobitno saopšteno da su se u avionu nalazila četiri člana posade i osam putnika, prema novim informacijama u avionu je bilo samo osam članova posade - od kojih su tri poginula, četiri povređena, dok je jedan neozleđen, navela je pres-služba ruskog ministarstva, a preneo Itar-Tass.

Putnički avion "tupoljev 204" inače prima 210 putnika. Zbog udesa aviona aerodrom Vnukovo je zatvoren, a sedam letova je preusmereno na Domodedovo.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track