Liturgije u Moskvi obezbeđuje 7.000 policajaca
Foto: BETA

Pojačane mere bezbednosti

Liturgije u Moskvi obezbeđuje 7.000 policajaca

Planeta -
U obezbeđivanju centralnog hrama Hrista Spasitelja, u kome će noćas služiti patrijarh Kiril, a liturgiji prisustvovati brojni funkcioneri i zvanicnici

MOSKVA - Mere bezbednosti oko pravoslavnih hramova i manastira u Moskvi večeras će biti znatno povećane, saopštila je moskovska policija. Verska informativna agencija (VIA) prenosi da će biti angažovano 7.000 policajaca i pripadnika unutrašnje vojske.

U obezbeđivanju centralnog hrama Hrista Spasitelja, u kome će noćas služiti patrijarh Kiril, a liturgiji prisustvovati brojni funkcioneri i zvanicnici, biće angažovano 400 policajaca i 650 drugih pripadnika bezbednosnih službi, između ostalog i radi regulisanja saobraćaja. Ruski državni organi nisu saopštili da li ima indicija da je bezbednost crkvenih objekata i vernika posebno ugrožena.

U hramu Hrista Spasitelja, u kojem će ruski patrijarh večeras služiti, u februaru prošle godine članice pank-rok sastava "Pusi rajot (Pušy Riot) izvele su perfomans protiv predsednika Vladimira Putina, zbog kojeg su tri članice osuđene na po dve godine zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja