150 policajaca kriminalcu na komemoraciji!
Foto: Rojters

Seul

150 policajaca kriminalcu na komemoraciji!

Planeta -
Kim je bio poznat po tome što je članovima svoje bande davao duge, tanke i veoma oštre noževe

SEUL - Oko 150 policajaca patrolira danas oko jedne bolnice u Seulu, gde se odvija komemoracija jednom bivšem kriminalcu, jednom od najopasnijih u Južnoj Koreji, poznatom da je naoružavao svoje članove posebnim noževima. Kim Tae-Čon (64), ličnost organizovanog kriminala 70-ih i 80-ih godina umro je u subotu od srčanog udara u univerzitetskoj bolnici u Seulu, gde se lečio od decembra 2011. godine. Komemoracija je održana u bolnici u prisustvu oko 300 osoba. Oko 150 policajaca je bilo prisutno. "Rasporedili smo jedinice u slučaju incidenta u bolnici, gde se nalaze i drugi pacijenti i posetioci koji nemaju nikakve veze sa ovom sahranom", rekao je neimenovani policijski zvaničnik.

Kim je bio poznat da svojim članovima bande daje duge, tanke i veoma oštre noževe. Osuđen je na deset godina zatvora zbog ubistva vlasnika jednog noćnog kluba 1986. godine. Kad su lekari otkrili da ima rak pluća, pušten je na slobodu pre isteka kazne. Posle još jedne zatvorske kazne, Kim je rekao da je završio kriminalnu karijeru i da je postao hrišćanin u cilju da obučava mlade da ne idu putem kriminala.

Međutim, posle toga on je ponovo osuđen na zatvor zbog ucene. Kim je 2007. godine bio na suđenju zbog pretnji poznatom glumcu Južne Koreje Kvonu Sang-Vou da će njegovu kuću pretvoriti u krvoproliće, ako glumac odbije da prisustvuje nekom verskom skupu u Japanu. Oslobođen je te optužbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track