Astronauti iz svemira tvitovali sa posadom Enterprajza!
Foto: Rojters

Skoro fantastika

Astronauti iz svemira tvitovali sa posadom Enterprajza!

Planeta -
Sve je počelo porukom koju je kanadski glumac Vilijam Šatner, koji je u seriji tumačio ulogu kapetana Kirka, poslao svom zemljaku, astronautu Krisu Hedfildu

NJUJORK - Realnost i fikcija sudarile su se prošle nedelje u svemiru - jedan astronaut sa Međunarodne svemirske stanice (MSS) komunicirao je putem Tvitera sa posadom "Enterprajza", svemirske letelice iz popularne američke naučno-fantastične TV serije "Zvezdane staze".

Kako prenosi "Hafington post", sve je počelo porukom koju je kanadski glumac Vilijam Šatner, koji je u seriji tumačio ulogu kapetana Kirka, poslao svom zemljaku, astronautu Krisu Hedfildu, aktuelnom komandantu posade MSS-a, sa pitanjem da li tvituje iz svemira. Hedfild mu je odgovorio replikom iz pomenutog TV klasika: "Standardno orbitovanje, kapetane. Detektujemo znakove života na površini".

Ubrzo su im se u diskusiji pridružili i drugi glumci serije, poput Džordža Takeija (Hikaru Sulu), Lenarda Nimoja (Spok) i Vila Vitona (Vesli Krašer). Slavni američki astronaut Baz Oldrin poslao je poruku u kojoj se žali što Tviter nije postojao 1969. godine kada se sa Nilom Amstrongom spustio na Mesec. Hedfild, koji se otisnuo na MSS prošlog decembra, redovno tvituje fotografije iz svemira i odgovara na pitanja. Njegov zadatak na MSS je da izvodi eksperimente u kojima se tečnosti ponašaju poput čvrstih tela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track