Depardje dobio posao u sibirskom pozorištu
Foto: REUTERS

Popularnost čini svoje

Depardje dobio posao u sibirskom pozorištu

Planeta -
Uprava pozorišta ne precizira trajanje ugovora, ali predlaže glumcu da plaća njegove troškove smeštaja u Tjumenu, gradu od 600.000 stanovnika, koji se nalazi u oblasti bogatoj naftom i gasom

MOSKVA - Jedno pozorište u Tjumenu, velikom gradu na zapadu Sibira, udaljenom 2.150 kilometara od Moskve, ponudilo je danas francuskom glumcu Žeraru Depardjeu da se pridruži njegovoj trupi za platu od 400 evra mesečno.

U saopštenju objavljenom na svom sajtu, pozorište "poziva ruskog građanina i velikog francuskog glumca Žerara Depardjea" da se od marta pridruži njegovoj trupi i sklopi s njim ugovor na određeno vreme za platu od 16.000 rubalja mesečno (400 evra).

Uprava pozorišta ne precizira trajanje ugovora, ali predlaže glumcu da plaća njegove troškove smeštaja u Tjumenu, gradu od 600.000 stanovnika, koji se nalazi u oblasti bogatoj naftom i gasom.

Sa svoje strane, Republika Mordovija, u sklopu Ruske Federacije, ponudila je Depardjeu da postane njen ambasador pri Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) povodom Svetskog prvenstva 2018. godine koje će biti održano u Rusiji.

Nakon što mu je prošlog vikenda ruski predsednik Vladimir Putin uručio ruski pasoš, Depardje je dočekan kao heroj tokom posete Saransku (640 kilometara od Moskve), glavnom gradu Mordovije i jednom od gradova u kojima će se igrati utakmice Mondijala.

"Slikao je objekte u izgradnji za SP u fudbalu, kako bi pokazao Jozefu Blateru, predsedniku FIFA, kako se Saransk priprema za Mondijal", izjavio je jedan ruski zvaničnik agenciji Ria-Novosti.

Gubernator ove oblasti, poznatije po zatvoreničkim logorima nego po turističkim atrakcijama, ponudio je francuskom glumcu teren za izgradnju kuće i funkciju ministra kulture Mordovije, što je on odbio.

Tjumen i Mordovija nisu jedina ruska mesta koja se "udvaraju" Depardjeu. Krasnodarska oblast, takođe, nudi glumcu da se doseli, hvaleći svoja kulturna blaga i prijatnu klimu, prenosi agencija Itar-Tas.

Ria-Novosti navodi da bi i ruski proizvođači vina rado "prisvojili" Depardjea, koji je veoma popularan u Rusiji, gde se redovno pojavljuje u reklamama, kao što su one za banku Sovjetski i za jednu marku kečapa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track