ZAGREB U STRAHU: Bombaš i dalje na slobodi!
Foto: RTS

Eksplozije u hrvatskoj prestonici

ZAGREB U STRAHU: Bombaš i dalje na slobodi!

Planeta -
Muškarac koji je sinoć ranjen nije bio osumnjičeni već samo svedok, potvrdila portparolka MUP-a i dodala da je cela policija "na nogama"

ZAGREB - Muškarac koji je ranjen sinoć u eksploziji u zapadnoj zagrebačkoj četvrti Stenjevec nije bio osumnjičen niti uhapšen, već je bio svedok koji se zatekao na tom mestu i policija će ga tako tretirati. To je danas novinarima prenela portparolka hrvatske policije Jelena Bikić, prenela je agencija Hina.

"Nemamo osobe u statusu osumnjičenika, što znaci da nismo razrešili slučaj", rekla je Bikić novinarima. Ona je time odbacila navode medija da je policija rešila slučaj i da je ranjeni 53-godišnjak odgovoran za dve eksplozije u Zagrebu. Bikić je dodala da je cela policija "na nogama" i da se intenzivno radi na razrešenju slučaja.

Od prve eksplozije policija je razgovarala s više od 100 osoba za koje smatra da bi mogle da pruže korisne informacije, a zbog poslednje eksplozije s njih 15-ak, ukljucujući i ranjenog muškarca. Hrvatski mediji su bombaške napade povezivali s terorizmom. Portparolka hrvatske policije, međutim, kaže da je policija je zaključila da se ne radi o terorističkom aktu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track