Stradao: Čisteći sneg upao u šaht

Japan paralisan

Stradao: Čisteći sneg upao u šaht

Planeta -
71-godišnji čovek u gradu Šiođiri umro pošto je upao u otvoreni šaht dok je čistio sneg. Samo u Tokiju na klizavnim ulicama povređeno je 891 ljudi, bilo prilikom padova ili sudara automobila

TOKIO - Obilne snežne padavine prekrile su istočni Japan i za sobom ostavile jednog poginulog i 900 povređenih ljudi, koji su izašli na zaleđene ulice Tokija.

Sistem niskog pritiska, koji je lokalna štampa nazvala "ciklonskom bombom", naneo je osam centimetara snega za devet sati, najteže padavine u regionu od 2006. saopštila je japanska meteorološka agencija.

U Jokohami je zabeleženo 13 centimetara snega, dok je u planinskim krajevima oko Tokija napadalo 30 centimetara.

Vatrogasci su saopštili da je 71-godišnji čovek u gradu Šiođiri umro pošto je upao u otvoreni šaht dok je čistio sneg. Samo u Tokiju na klizavnim ulicama povređeno je 891 ljudi, bilo prilikom padova ili sudara automobila.Operatori na tokijskom aerodromu Narita kažu da je 3.400 putnika provelo noć na terminalu pošto je zbog snega otkazan 71 let.Prvi sneg ove godine usporio je saobraćaj u gradu i uzrokovao kašnjenje vozova. Delovi nekoliko autoputeva oko Tokija još su zatvoreni jer putari uklanjaju seg i led s kolovoza, navode agencije.Glavni operatori železnica kažu da vozovi danas normalno saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja