Prizemljeni svi boingovi 787 drimlajner

Bezbednosna provera

Prizemljeni svi boingovi 787 drimlajner

Planeta -
Japanska kompanija prijavila je problem sa baterijom aktivirao poruku o grešci u kokpitu zbog koje su piloti bili primorani da prinudno slete na jugozapadu Japana

TOKIO - Svi avioni tipa "boing" 787 "drimlajner" dve vodeće japanske avio-kompanije danas su prizemljeni zbog bezbednosnih provera, nakon što je jedan avion morao prinudno da sleti zbog kvara.

"Ol Nipon ervejz", prva kompanija koja je dobila "drimlajner" od "Boinga" posle višegeodišnjeg kašnjenja, saopštila je da je problem sa baterijom aktivirao poruku o grešci u kokpitu, zbog koje su piloti bili primorani da prinudno slete na jugozapadu Japana.

Kompanija je posle tog incidenta prizemljila 17 aviona tog tipa zbog bezbednosnih provera."Japan erlajnz" je odmah objavio da će i on obustaviti sve letove "boinga" 787 koji danas treba da polete iz Japana zbog bezbednosnih razloga, prenose agencije.

Japansko ministarstvo saobraćaja je saopštilo da prinudno sletanje smatra velikim incidentom i da je pokrenulo istragu o tome.

Jedan muškarac u 60-im godinama prevezen je u bolnicu zbog manje povrede kuka posle prinudnog sletanja, saopštila je vatrogasna služba.

Televizija NHK je intervjuisla putnika koji je rekao da se plašio da će se avion srušiti dok je leteo iznad četvrtog japanskog ostrva po veličini Šikokua.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track