Korleone: Izvinjavamo se zbog mafijaških ubistava
Foto: Rojters

Oproštaj

Korleone: Izvinjavamo se zbog mafijaških ubistava

Planeta -
Izvinjavam se u ime svih građana Korleonea i tražim oproštaj za krv koja je prolivena. Obraćam se i mafiji od koje tražim da napusti ovu zemlju i ostavi se borbe, kazao je gradonačelnik Leučina Savona

KORLEONE - Leučina Savona, gradonačelnik Korleona, gradića na Siciliji koji je, kroz knjige i film “Kum”, postao sinonim za mafiju, zatražio je oproštaj za ubistva, pucnjave i zastrašivanje koje su počinili kriminalni bosovi poreklom iz ovog mesta.

Izvinjenje se poklopilo sa 20-tom godišnjicom od hapšenja Tota Reine, mafijaškog šefa rođenog u Korleoneu, koji je zbog svoje brutalnosti dobio nadimak “Zver”.

"Izvinjavam se u ime svih građana Korleonea i tražim oproštaj za krv koja je prolivena. Obraćam se i mafiji od koje tražim da napusti ovu zemlju i ostavi se borbe. Tražim od mafijaša da priznaju poraz i predaju se", kazao je Savona.

Inače, Toto Reina izdržava višestruke doživotne zatvorske kazne zbog nekoliko ubistava. Na mafijaškom tronu ga je nasledio Bernardo “Buldožer” Provezano koji je uhapšen 2006. godine, nakon 40 godina provedenih u bekstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track