Svi čekaju da vide šta će Mišel Obama da obuče

Obama predsednik drugi put

Svi čekaju da vide šta će Mišel Obama da obuče

Planeta -
Ona je za prethodnu muževljevu inauguraciju odabrala dugačku belu haljinu optočenu kristalima kreatora Džejsona Vua, ali njen izbor za ovu inauguraciju u ponedeljak je zasad dobro čuvana tajna

VAŠINGTON - Barak Obama će u ponedeljak, 21. januara, položiti zakletvu za svoj drugi mandat na mestu predsednika SAD na ceremoniji koju će gledati milioni ljudi, ali tokom večeri, na balovima posle inauguracije, oči će biti uprte u njegovu suprugu Mišel.

Kada je 20. januara 2009. godine Obama inaugurisan za predsednika SAD, glavna tema na balovima koji su usledili bila je elegancija Mišel Obama. Ona je za tu priliku odabrala dugačku belu haljinu optočenu kristalima kreatora Džejsona Vua, ali njen izbor za inauguraciju u ponedeljak je zasad dobro čuvana tajna.

Vuova bela haljina na jedno rame u međuvremenu je postala deo izložbe haljina prvih dama, a Mišel je zahvaljujući svom šik izgledu postala neka vrsta nove modne ikone poput njene glamurozne prethodnice Džeki Kenedi. Tokom proteklih godina ona je izgradila mešavinu elegantnog, doteranog i sportskog izgleda noseći kreacije poznatih modnih kreatora ali i dizajnera što je doprinelo njenoj popularnosti.

"Često gledamo šta je prva dama obukla kako bi otkrili kakva je osoba i kakav će biti stil novog predsedničkog para," kaže Liza Ketlin Gredi, kustos izložbe u Nacionalnom muzeju američke istorije, prenosi AFP.

Po rečima autorke knjige "Mišel: prva godina prve dame" Robin Givan: "Mišel Obama je stvorila imidž pristupačne osobe koja je istovremeno ima i elemente glamura što mnogi očekuju od prve dame." Zasada niko, čak ni kreatori koji dolaze u obzir, ne zna šta će Mišel obući 21. januara uveče na inauguracionom balu.

Sigurno je jedino da će, dok bude koračala uz svog supruga, sve oči biti ponovo biti uprte u nju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track