Grobar zamenio mrtvace!

Zbunio se

Grobar zamenio mrtvace!

Planeta -
Posmrtni ostaci jedne 50-godišnje žene trebalo je da budu kremirani u Gracu još 10. januara, ali to nije učinjeno, jer su oni poslati u Hrvatsku

BEČ - Jedan austrijski grobar pomešao je posmrtne ostatke dve osobe i pogrešnu je poslao u Hrvatsku.

Posmrtni ostaci jedne 50-godišnje žene trebalo je da budu kremirani u Gracu još 10. januara, ali to nije učinjeno, jer su oni poslati u Hrvatsku. "Posmrtne ostatke trebalo je da 10. januara privatna pogrebna firma preda državnoj pogrebnoj instituciji u Gracu kako bi bili kremirani. Pošto do toga nije došlo, jedan službenik državne firme poslao je upit svojim privatnim kolegama i ustanovljena je greška", objasnio je portparol pogrebnog preduzeća Grac Gerald Pihler.

On je kazao da je ustanovljeno da posmrtni ostaci više nisu u Gracu, već u Hrvatskoj, jer je nastala greška.

U Gracu pogrebno preduzeće godišnje obavlja oko 4.000 kremacija, a sarađuje sa oko 70 pogrebnih privatnih firmi koje prosleđuju posmrtne ostatke.

Prema rečima Pihlera, ovako nešto se do sada nije događalo. Posmrtni ostaci žene, koja je trebalo da bude kremirana, sada se nalaze u Zagrebu, a jednog hrvatskog državljanina, koji je preminuo istog dana, još su u Gracu.

U privatnoj firmi tvrde da krivicu snose vozač jednog hrvatskog pogrebnog preduzeća i jedan saradnik, koji više nije u radnom odnosu.Oni su zaboravili da pogledaju cedulje kada su utovarali posmrtne ostatke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track