ZAGREB: Eksplozija na Trgu bana Jelačića
Foto: RTS

Eksplozija u hrvatskoj prestonici

ZAGREB: Eksplozija na Trgu bana Jelačića

Planeta -
Bomba je bila sa severne strane spomenika banu Jelačiću i najverovatnije je reč o neslanoj šali

ZAGREB - U samom centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića, noćas u 2.25 sati se dogodila nova ekplozija. Niko nije povređen, niti ima materijalne štete, saopštila je policija.

Policija je blokirala trg i istražuje. Pojedinosti za sada nisu poznate. Tramvajski saobraćaj u centru teče bez zastoja. Prema nezvaničnim informacijama, bomba je bila sa severne strane spomenika banu Jelačiću. To je bila treća eksplozija u Zagrebu za manje od mesec dana.

Prema neslužbenim informacijama, reč je o jačem pirotehničkom sredstvu, pa se pretpostavlja da se radi o neslanoj šali.

Prema iskazu svedoka, čuvara u osiguravajućem društvu, čula se jaka eksplozija, a kad je pogledao kroz prozor, nije bilo ljudi, osim dva čuvara koja su čuvala veliku šatru ugostiteljskog objekta na trgu.

Ovo je treća noćna eksplozija u Zagrebu u poslednjih pola meseca. Prva se desila 9. januara na železničkoj pruzi kod stanice Podsused u zapadnom kvartu grada, a druga na autobusnoj stanici u susednom kvartu Stenjevec.

Materijalna šteta je mala, a u drugoj eksploziji povređen je 53-godišnji Vojislav Blažević koji je i jedina žrtva tih eksplozija. On je pritvoren kao osumnjičeni za postavljanje tih eksploziva.

Zbog dve ekspolozije - na Aleji Bolonje u Zagrebu, 9. i 11. januara, policija je uhapsila 54-godišnjeg Vojislava Blaževića, ranjenog prilikom druge ekspolozije. Policija za sad nije utvrdila njegov motiv.

Ministar MUP: Nije terorizam

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da noćašnju eksploziju u centru Zagreba ne bi povezivao sa terorističkim aktom niti sa prethodnim eksplozijama u Zagrebu.

"Klonio bih se bilo kakvog govora o terorizmu.., s obzirom na to da je oštećena jedna ploča", rekao je novinarima Ostojić i dodao da će zagrebačka policija izvestiti o noćašnjim događajima u Zagrebu.

Policija još ne zna šta je eksplodiralo

Na mestu noćašnje eksplozije policija vrši uviđaj.Po rečima načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, za sada se ne zna šta je eksplodiralo, da li eksplozivni uređaj ili pirotehnika."Izuzeli smo tragove i čekamo nalaze veštačenja", rekao je i dodao da su prvu informaciju o eksploziji dobili od policajca koji se našao u zoni eksplozije.

Policija prikljupla snimke s kontrolnih kamera i pregleda ih, a građani se pozivaju da, ako su šta primetili, jave policiji.Policija je razgovarala s ljudima koji su se u vreme eksplozije zatekli oko Trga. Zasad nema privedenih na informativne razgovore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track