SKANDAL KAMERONA: Poslaniče, odjebi!
Foto: Reuters

Premijer uvredio poslanika

SKANDAL KAMERONA: Poslaniče, odjebi!

Planeta -
Predsednik britanske vlade opsovao člana Škotske nacionalne partije Angusa Robertsona tokom sednice u Donjem domu parlamenta

LONDON - Sramota.Britanski premijer Dejvid Kameron gadno je opsovao tokom sednice u britanskom Donjem domu parlamenta, na kojoj su mu poslanici postavljali pitanja, prenose škotski mediji. Naime, kada mu se obratio član Škotske nacionalne partije Angus Robertson i postavio mu pitanje u vezi s mogućim održavanjem referenduma za nezavisnost Škotske, Kameron mu je oštro, ali tiho odbrusio: „Hoćeš li da odjebeš!“Prenos sednice iz parlamenta pratilo je hiljade Britanaca, koji su se šokirali kada su čuli ispad svog premijera. Oni su na Tviteru potvrdili da je Kameron zaista opsovao usred zgrade skupštine i da ružne reči, bez obzira na to što ih je izrekao tiše, mogu da mu se pročitaju s usana. Oštro su osudili takvo ponašanje lidera vlade, a bilo je komentara u kojima su čak navodili kako zbog takvog incidenta treba da ga bude sramota.Video-snimak s Kameronovim ispadom odmah je objavljen na britanskom sajtu order-order.com, na kojem su ljudi mogli da glasaju da li je Kameron zaista svom kolegi rekao „odjebi“ ili nije. Većina njih je čula psovku.S druge strane, Robertson, kojem je Kameron uputio teške reči, nije preterano komentarisao ceo slučaj.- Nisam čuo da je Kameron koristio neprimerene reči tokom sednice, ali krivo mi je što nije odgovorio na sva pitanja na koja je trebalo - bio je pristojan Robertson.Inače, iz Kameronovog kabineta negirali su da je premijer koristio pogrdne reči na sednici. Oni su naveli da je tokom govora premijera zapravo bilo tehničkih problema sa zvukom, zbog čega je mikrofon neobično zapištao, pa su ga svi pogrešno razumeli.

Premijer bi poludeo da je bio na Dačićevom mestuBritanci su isprozivali svog premijera Dejvida Kamerona komentarišući tekst u tabloidu San o srpskom predsedniku vlade Ivici Dačiću, kojem je u skrivenoj kameri lažna TV voditeljka pokazala međunožje. Jedan posetilac sajta Sana napisao je: „Lepo je videti da jedan političar zna da se tako našali na svoj račun. Da je na njegovom mestu bio Kameron, on bi, poludeo od besa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track