Srpska dobila svoj CNN!
Foto: Avaz

Srpska dobila svoj CNN!

Planeta -
Ne radi se, međutim, o najpoznatijoj svetskoj TV mreži, već televizijskoj stanici iz Bosanske Gradiške, koja je, uprkos plagiranom nazivu, dobila dozvolu lokalnog suda, ali i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH

SARAJEVO - Televizijsko tržište Bosne i Hercegovine odnedavno je bogatije za još jednu TV stanicu - ni manje ni više nego CNN!

Ne radi se, međutim, o najpoznatijoj svetskoj TV mreži, već televizijskoj stanici iz Bosanske Gradiške, koja je, uprkos plagiranom nazivu, dobila dozvolu lokalnog suda, ali i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH.

Kako je navedeno na internetskoj prezentaciji televizije, u toku je eksperimentalno emitiranje programa putem 10 predajnika u RS.

Na pitanje kako je moguće da je ta TV stanica dobila odobrenje uprkos plagiranju naziva, u RAK-u su kazali da dozvole izdaju na osnovu sudskog rešenja o registraciji, što je CNN iz Bosanske Gradiške i imao.

- Sud je taj koji odobrava ili ne odobrava naziv, a mi bez valjane sudske dokumentacije ne izdajemo dozvolu - kazali su u RAK-u, dodajući da se ova televizijska stanica u proširenom nazivu zove Centralne nacionalne novosti.

Iako je u dozvoli za emitiranje navedeno da je direktor i glavni i odgovorni urednik CNN-a Anđela Perić, iza ovog TV projekta, kako saznajemo, stoji Vinko Perić, direktor televizije Vikom.

To dokazuje i isti kontakt telefon Vikoma i CNN-a, što je navedeno kako na internetskim stranicama ovih televizija, ali i u dozvolama RAK-a. Perićeve fotografije, također, postavljene su i na stranici CNN-a.

Podsetimo, Perić, odnosno televizija Vikom, poznata je to me [to je ybog veli;anja Radovana Karadžića 2008. godine ka jena sa 20.000 maraka.

Da ni na novoj TV stanici, CNN-u, Perić ne namjerava emitirati drugačije sadržaje od onih na Vikomu, dokazuje i internetska prezentacija lažnog CNN-a.Osim kontakt telefona, jedini sadržaji su audio i videosnimci pod logom ove TV stanice, a na kojima su nacionalističke pesme, ravnogorski sabori na kojima se veliča Draža Mihailović i slični snimci na kojima se pojavljuje i kontroverzni Perić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track