Avion skliznuo s piste u Rimu
Foto: Preent

Avion skliznuo s piste u Rimu

Planeta -
Troje povređenih su odvedeni u bolnicu. Najteže je povređena jedna od članova posade, Rumunka stara 30 godina koja je zadobila povrede kičme ali život joj nije u opasnosti

RIM - Troje ljudi je povređeno kada je avion rumunske aviokompanije Karpater (Carpatair) koja leti za italijansku aviokompaniju Alitalija, skliznuo sa piste prilikom sletanja na rimskom aerodromu Fjumićino.

Letilca ATR 72 koja je nosila oznake Alitalije poletela je iz Pize na severu u 19.15 sinoć sa 46 putnika i četiri članova posade. Ona se sada nalazi na travi pored piste, blago nagnuta na jednu stranu sa polomljenom opremom za sletanje, javili su vatrogasci.

Troje povređenih su odvedeni u bolnicu. Najteže je povređena jedna od članova posade, Rumunka stara 30 godina koja je zadobila povrede kičme ali život joj nije u opasnosti, javili su italijanski mediji. Pokrenute su istrage da se ustanove tačni okolnosti nesreće. Prema prvim izveštajima govori se o tome da je za nesreću krivo vreme i da su jak vetar i kiša otežali sletanje ili kao druga pretpostavka da se radi o grešci pilota. Alitalija je sinoć objavila da prekida sve letove Carpatair-a za Pizu i Bolonju. Carpatair u partnerstvu sa Alitalijom leti na relacijama Ankona-Rim, Piza-Rim kao i Rim- Bolonja od januara. Rimski aerodrom ostao je otvoren za saobraćaj ali je pista gde se nesreća dogodila zatvorena. "Prilikom sletanja avion je dva puta jako udario tle. Drugi put oprema za sletanje se slomila i avion je završio izvan piste", rekao je jedan traumatizovani putnik za agenciju Ansa. Italijanski mediji navode da je partnerstvo Carpatair-a i Alitalije kontroverzno poslednjih meseci zbog nekoliko incidenata.

http://www.youtube.com/watch?v=gRpDobSQrqA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja