Najnovije vesti

Policija posle šest dana oslobodila dete i ubila otmičara

Policija posle šest dana oslobodila dete i ubila otmičara

Planeta
Ubijeni otmičar je penzionisani vozač Džimi Li Dajks koji je prošlog utorka ušao u školski autobus u gradu Dotan i od vozača, takođe penzionera, zatražio da mu preda dva dečaka

MIDLAND SITI - Policija je posle šest dana uspela da spase petogodišnjeg dečaka koga je prošlog utorka u američkoj državi Alabama oteo jedan naoružani 65-godišnjak, pošto je ubio vozača školskog autobusa.

Dečak je dobro, a otmičar je ubijen u brzoj zajedničkoj akciji policije i službe FBI, rekli su zvaničnici u ponedeljak.

Ubijeni otmičar je penzionisani vozač Džimi Li Dajks koji je prošlog utorka ušao u školski autobus u gradu Dotan i od vozača, takođe penzionera, zatražio da mu preda dva dečaka.

Kada se vozač autobusa suprotstavio, Dajks ga je ubio s više metaka i izveo petogodišnjaka, sa kojim je otišao na svoje obližnje seosko imanje i zatvorio se s njim u improvizovanom podzemnom bunkeru koji je sam izgradio.

Bunker ima struje, hrane i televizor, a policija je već na počtku otmice kroz ventilacionu cev spustila lekove koje dečak mora da stalno uzima jer ima psihofizičke poremećaje.

Susedi kažu da je otmičar Dajks koji je važio za čudaka i svađalicu, povremeno boravio u bunkeru i po osam dana.

Viđali su ga i kako noću patrolira imanjem, s baterijskom lampom i puškom, a prošle nedelje je trebalo da mu se sudi jer je pucao na vozilo susetke koja je, po njegovoj oceni, prebrzom vožnjom oštetila zemljani put uz njegovo imanje.

Državni podaci ukazuju da je otmičar Dajks sužio u Ratnoj mornarici 1964. do 1969. i dobio nekoliko medalja, uključujući i za službu u Vijetnamu. Pre više od deset godina imao je sukoba sa zakonom, a u Alabami je živeo poslednje dve godine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...