NADBISKUP: Vatikan treba da podrži gejeve
Foto: Rojters

Katolička crkva

NADBISKUP: Vatikan treba da podrži gejeve

Planeta -
I oni imaju dostojanstvo kao i sva Božja deca. U svetu ima 20-25 zemalja u kojima je homoseksualnost zločin. Želim da se crkva bori protiv toga, naveo je Vinćenco Palja

RIM - Nadbiskup Vinćenco Palja, visokopozicionirani vatikanski funkcioner u ponedeljak je kazao kako bi crkva trebala da pruži veću podršku parovima u vanbračnim zajednicama i da bi trebala da učini više po pitanju zaštite prava homoseksualaca koji su diskriminisani u više zemalja.Nadbiskup Palja, u svom prvom obraćanju javnosti otkad je stupio na dužnost "ministra porodice" u Crkvi, priznao je da postoji nekoliko vrsta "kohabitacijskih oblika", a koji nisu klasična porodica i da broj takvih raste.Paglia je poručio kako bi nacije same mogle pronaći rešenje za pomoć osobama koje žive u vanbračnim zajednicama i to kako bi se sprečila nepravda i njihov život učinio lakšim.

Uprkos navedenim izjavama, Palja je bio odlučan u tome da je dužnost društva da očuva jedinstvenu vrednost braka. "Crkva mora braniti istinu, a istina je da je brak zajednica samo između muškarca i žene. Ostale vrste strasti ne mogu biti temelj za nešto poput braka. Ne možemo se predati bolesnom egalitarizmu koji ukida svaku razliku i rizikuje da društvo postane novi Vavilon", kazao je Palja.Nadbiskup je kazao i da oštro osuđuje diskriminaciju homoseksualaca.

"I oni imaju dostojanstvo kao i sva Božja deca. U svetu ima 20-25 zemalja u kojima je homoseksualnost zločin. Želim da se crkva bori protiv toga", kazao je Palja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track