Francuska likvidirala stotine ekstremista u Maliju
Foto: Rojters

Vazdušni napadi

Francuska likvidirala stotine ekstremista u Maliju

Planeta -
Ministarstvo odbrane navelo da je "nekoliko stotina" islamista poginulo u francuskim vazdušnim napadima na vozila koja su prevozila borce i opremu

PARIZ - Nekoliko stotina islamskih ekstremista poginulo je u vazdušnim napadima i okršajima u Maliju otkako je Francuska započela ofanzivu s ciljem da potisne pobunjenike sa severa zemlje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Francuske.

Saopštavajući prvi zvaničan bilans žrtava otkako je ofanziva započela 11. januara, ministarstvo je navelo za AFP da je "nekoliko stotina" islamista poginulo u (francuskim) vazdušnim napadima" na vozila koja su prevozila borce i opremu, i u "direktnim borbama u Konu i Gao", preuzetim gradovima u centralnom i severnom delu zemlje. Ministarstvo je odbilo da da tačan bilans žrtava, navodi agencija.

Ministar odbrane Francuske Žan-Iv Le Drijen je u međuvremenu izjavio za francusku televiziju BFMTV da su francuski vojnici "naneli veliku štetu terorističkim grupama", navodeći da je ubijen značajan broj islamističkih boraca. Jedina francuska žrtva je pilot helikoptera na samom početku borbenih operacija, a dvoje ili troje francuskih vojnika zadobili su lakše povrede, naveo je ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track