Porodici državnog sekretara bogatstvo od kečapa

Nije sve u novcu

Porodici državnog sekretara bogatstvo od kečapa

Planeta -
Bafet i jedna brazilska investiciona kompanija sklopile su dogovor o kupovini Hajnc kompanije za 23 milijarde dolara. U toj kompaniji akcije ima i porodica Keri i to, prema podacima iz 2010, u vrednosti od najmanje tri miliona dolara

VAŠINGTON- Američki državni sekretar Džon Keri mogao bi da zaradi nekoliko stotina hiljada dolara od prodaje kompanije za proizvodnju kečapa i sosova Hajnc (H.J.Heinz Co.) američkom milijarderu Vorenu Bafetu.

Bafet i jedna brazilska investiciona kompanija sklopile su dogovor o kupovini Hajnc kompanije za 23 milijarde dolara. U toj kompaniji akcije ima i porodica Keri i to, prema podacima iz 2010, u vrednosti od najmanje tri miliona dolara. Te akcije se sada, pošto Keri obavlja javnu funkciju, vode na Kerijevu ženu Terezu.

Za sada se ne zna da li će biti prodaje akcija Hajnca pre sklapanja ugovora o prodaji. AP procenjuje da bi takvom prodajom Kerijevi mogli da zaradi do milion dolara. Bafetova kompanija "Berkšir hatavej" i fond "3G Kapital" platiće za kupovinu Hajncu 72,50 dolara po akciji. Akcije Hajnca su na berzi vredele 60,48 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track