Zemljotres jačine 5,7 stepena pogodio Japan

Novi potres

Zemljotres jačine 5,7 stepena pogodio Japan

Planeta -
Epicentar je bio na kopnu, a zgrade u Tokiju su se ljuljale oko pola munuta

TOKIO - Jak zemljotres pogodio je jutros Japan. Japanska agencija za meteorologiju navela je da je zemljotres bio jačine 5,7 stepena po Rihterovoj skali i da je epicentar bio na kopnu.Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama niti o pričinjenoj materijalnoj šteti, a kako je naveo izveštač AFP, zgrade u Tokiju su se ljuljale oko pola minuta.

Američki geološki zavod je saopštio da je epicentar zemljotresa bio 57 kilometara severno-severoistočno od Maebašija i oko 143 kilometra severno-severozapadno od Tokija, na dubini od devet kilometara ispod površine zemlje. Upozorenje na cunami nije izdato.

Takajuki Fukuda, predstavnik vatrogasne službe u gradu Niko, u prefekturi Točigi, blizu epicentra, rekao je da se zemljotres osetio i u tom popularnom turističkom centru."Zemljotres je trajao oko 10 sekundi. Ništa nije palo sa polica i nije popucalo staklo na prozorima. Nije bilo izveštaja o bilo kakvom požaru, a mi se spremamo da obiđemo grad", kazao je on.Fukuda je dodao da se prema preliminarnim izveštajima, srušio jedan zid u gradu i da je tom prilikom povređen neprecizirani broj ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track