Jahu ukida rad od kuće, svi moraju na posao

Promena

Jahu ukida rad od kuće, svi moraju na posao

Planeta -
Da bi naš rad bio efikasniji, produktivniji i zabavniji neophodno je da svi budemo prisutni u našim kancelarijama. Neke od najboljih odluka se donose u razgovorima u hodniku ili kafeteriji, u susretima sa novim ljudima i timskim sastancima, navodi se u poruci koju je rukovodstvo Jahua

SAN FRANCISKO - Kompanije koje se bave informacionim tehnologijama u SAD često dopuštaju svojim zaposlenima da rade od kuće, ali je kompanija Jahu, koja od nedavno ima novo rukovodstvo, odlučila da prekine tu praksu, i da od juna uvede obavezan dolazak na posao u prostorije kompanije.

Prema pisanju lista Ju-Es-Ej Tudej (USA Today), najnoviji podaci govore da čak 10 odsto zaposlenih jedan dan nedeljno radi od kuće, što poslodavci objašnjavaju smanjenjem gužve u saobraćaju, manjim radnim prostorom koji treba da se odvoji za zaposlene i fleksibilnošću da sami odrede svoje vreme.

Toga se do sada držao i internet gigant Jahu, koji, međutim, sada menja pravila o dolasku na posao.

Da bi naš rad bio efikasniji, produktivniji i zabavniji neophodno je da svi budemo prisutni u našim kancelarijama. Neke od najboljih odluka se donose u razgovorima u hodniku ili kafeteriji, u susretima sa novim ljudima i timskim sastancima, navodi se u poruci koju je rukovodstvo Jahua uputilo svojim radnicima.

Kompanija Jahu je osnovana pre dvadesetak godina, i sada njegove internet pretraživače i ostale sajtove poseti više od 700 miliona ljudi mesečno. Pravilo o obaveznom dolasku na posao počeće da se primenjuje od juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track