Berluskoni: Umesto da mi daju medalju, teraju me u zatvor

Kivan na državu

Berluskoni: Umesto da mi daju medalju, teraju me u zatvor

Planeta -
Umesto da mi država da zlatnu medalju jer sam obezbedio posao za 56.000 ljudi, ja sam osuđen na četiri godine zatvora, jada se bivši premijer

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (76) rekao je danas da je nevin pred žalbenim većem suda u Milanu, gde je u prvostepenom postupku proglašen krivim za utaju poreza.

"Umesto da mi država da zlatnu medalju jer sam obezbedio posao za 56.000 ljudi, ja sam osuđen na četiri godine zatvora", rekao je Berluskoni, prenela je agencija AFP.

"To za šta sam optužen apsolutno nema veze sa činjenicama", rekao je sudijama milijarder Berluskoni, suočen sa nekoliko sudskih postupaka.

Berluskoni je u oktobru 2012. godine osuđen na četiri godine zatvora i petogodišnju zabranu obavljanja javnih funkcija.Zatvorska kazna je kasnije smanjena na jednu godinu, a obe kazne su suspendovane jer je Berluskoni uložio žalbu na presudu.

Presuda žalbenog veća očekuje se 23. marta.Berluskoniju se sudi i zbog optužbi da je imao seksualne odnose sa maloletnom prostitutkom dok je bio premijer, a tereti se i za zloupotrebu položaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track