Direktor Koka-kole zaradio 21 milion dolara
Foto: Printskrin YT

Direktor Koka-kole zaradio 21 milion dolara

Planeta -
Šezdesetogodišnji Muhtar Kent, Amerikanac turskog porekla, u Koka-koli radi od 1978. godine, a došao je na čelo kompanije 2008. i potom izneo plan za udvostručenje njenog profita do 2020. godine

Atlanta - Predsednik i izvršni direktor Koka-kole, Muhtar Kent, primio je prošle godine na ime plate, povlastica i bonusa 21,6 miliona dolara. Inače, Kentova mesečna plata je 1,6 miliona dolara, bez bonusa.Kent je uz to dobio akcije i akcionarske opcije iste kao i prethodne godine - 13,1 miliona dolara, a kao stimulaciju za uspešan rad firme dobio je još šest miliona, prenosi portal Analitika.On je 2011. godine od kompanije ukupno dobio nešto manje novca nego lane - sumu od 21,2 miliona dolara.

Koka- kola je saopštila da je prošle godine povećala profit za pet odsto, na 9,02 milijardi dolara, a prodaju u svetu za četiri odsto.

Šezdesetogodišnji Muhtar Kent, Amerikanac turskog porekla, u Koka-koli radi od 1978. godine, a došao je na čelo kompanije 2008. i potom izneo plan za udvostručenje njenog profita do 2020. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja