SAMOUBISTVO BANKARA: Napravio sam glupost
Foto: Rojters

Skočio sa zgrade

SAMOUBISTVO BANKARA: Napravio sam glupost

Planeta -
Rosi se nalazi među nekoliko zaposlenih MPS čije je kuće i kancelarije policija pretresla prošlog meseca, a protiv njega nije podignuta optužnica

SIENA - Direktor za komunikacije italijanske banke "Monte dei Paschi di Siena" pronađen je mrtav u Sieni, a policija veruje da je reč o samoubistvu.

Telo Davida Rosia pronađeno je ispod otvorenog prozora zgrade u kojoj se nalazi sedište banke. Rosi je za sobom ostavio ceduljicu na kojoj je napisao “Napravio sam glupost”.Rosi se nalazi među nekoliko zaposlenih MPS čije je kuće i kancelarije policija pretresla prošlog meseca, a protiv njega nije podignuta optužnica. MPS, najstarija banka na svetu, u centru je optužbi za proneveru i korupciju.U toku je istraga o nestanku više stotina miliona evra zbog riskantnih investicija u složenim finansijskim transakcijama.Banci je potrebna pomoć od više milijardi evra od italijanske države da bi mogla da pokrije troškove.“Smrt Davida Rosia je užasna tragedija”, navodi se u saopštenju banke.Andrea Greko, novinar lista “La republica” koji je poznavao Rosia, kaže da je on bio veoma ozbiljna osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track