ČUDO NEVIĐENO: Crkva u zagrebačkom naselju ima i kafić?!

Prečko

ČUDO NEVIĐENO: Crkva u zagrebačkom naselju ima i kafić?!

Planeta -
Nisam smatrao da je to neki tako strašan greh da bi trebalo i zatvoriti, smatra župnik iz zagrebačkog naselja

ZAGREB - Crkva u zagrebačkom naselju Prečko ima svoj "kafić" u kojem se umesto cenovnika nalazi spisak sa "doprinosima za pića", a dozvoljeno je i pušenje iako nema ventilacije, prenose hrvatski mediji.

Župnik kaže da to nije kafić, ali i da je svestan da to "nije u saglasnosti sa svim zakonima".

"Svestan sam da nije u saglasnosti sa zakonom, verovatno smo sada u nekom prekršaju. Nisam smatrao da je to neki tako strašan greh da bi trebalo i zatvoriti", smatra župnik koga su kontaktirali aktivisti Građanske akcije.

Nakon upozorenja lokalnih medija da se ispod župne kancelarije nalazi "crkveni kafić" aktivisti su odlučili da provere mogu li tamo zaista da popiju piće, a kako bi zabeležili detalje posete i prikazali ih javnosti sa sobom su nosili skrivenu kameru.

Snimci pokazuju da u "kafiću" nema potrebne ventilacije, iako je dozvoljeno pušenje, nije sprovedena fiskalizacija, a umesto cenovnika na stolove su postavljeni spiskovi na kojima se nalaze nazivi dostupnih pića pored kojih su u kunama izraženi "doprinosi za pića".

Toči se i alkohol što, smatraju aktivisti, ironično jer se u istom prostoru sastaju i članovi kluba lečenih alkoholičara. "Crkvena ilegalna točionica alkohola radi punom parom", upozoravaju iz Građanske akcije čijim je aktivistima lokalni sveštenik tražio i ličnu kartu nakon što su zatražili račun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track