Lekić: Vujanović jeftinim trikovima do srpskih glasova
Foto: Rojters

Izbori u CG

Lekić: Vujanović jeftinim trikovima do srpskih glasova

Planeta -
Prebiraju po mojoj biografiji i ubiše se da mi nađu neki dokaz koji bi me diskreditovao. Ali, ne mogu - nema ga, kazao je Lekić

PODGORICA - Predsednički kandidat Demokratskog fronta Miodrag Lekić optužio je protivkandidata i aktuelnog šefa države Filipa Vujanovića da se služi jeftinim trikovima, kako bi se dopao srpskom glasačkom korpusu u Crnoj Gori.

"Vujanović je jedini predsednik na svetu koji je potpisao Zakon o državnim simbolima, a nakon izvesnog vremena počeo da kritikuje taj isti zakon. On je izračunao da će se tim demagoškim potezom približiti srpskom korpusu i to su jeftini trikovi", kazao je Lekić. On je naveo da je Vujanović obesmislio i degradirao funkciju predsednika Crne Gore.

"Nema zvaničnika iz inostranstva koji priču o Crnoj Gori ne počinje izlaganjem o kriminalu i korupciji. Time je došlo do pada dostojanstva i funkcije predsednika, odnosno preko njega vođenja države", kazao je Lekić.

On je na tribini u Plavu poručio da njegova pobeda na predsedničkim izborima ne bi donela nestabilnost Crnoj Gori, prenose podgorički mediji. "Poštenoj Crnoj Gori donosim upravo stabilnost, a nestabilnost unosim mafijaško-korupcionaškoj Crnoj Gori i oni to znaju i zato su zabrinuti. Zato prebiraju po mojoj biografiji i ubiše se da mi nađu neki dokaz koji bi me diskreditovao. Ali, ne mogu - nema ga", kazao je Lekić.

Vujanović i Lekić jedini su kandidati za predsednika Crne Gore.

Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track