Na Kremlju isključena svetla u satu za našu planetu

Svetski

Na Kremlju isključena svetla u satu za našu planetu

Planeta -
Zajedno sa moskovskim Kremljom, danas se isključuje osvetljenje mnoštva drugih svetskih znamenitosti - od Opere u Sidneju do kula bliznakinja Petronas u Kuala Lumpuru u Maleziji, Brandenburške kapije u Berlinu, TV tornja „Nebesko drvo“ u Tokiu i Empajer stejt bildinga u Njujorku

MOSKVA - Kremlj i Crveni trg u Moskvi prvi put su se priključili globalnoj ekološkoj akciji ""Sat za našu planetu"", javile su ruske agencije.

Svetlo je ugašeno tačno u 20 sati i 30 minuta po moskovskom ili 17 i 30 po srednjoevropskom vremenu, a akcija je trajala sat vremena, naveo je Itar-Tas s.

Ugašeno je osvetljenje zidina Kremlja, svetlo u zgradama kremljovskog kompleksa, ali su ostale da gore zvezde na kremljovskim kulama i osvetljenje državne zastave Rusije i sata na Spaskoj kuli.

Takođe, ugašeno je osvetljenje i zgrade Istorijskog muzeja, tržnog centra GUM i crkve Vasilija Blaženog.

Na Crvenom trgu se okupilo oko 200 ljudi, od kojih je veći broj njih došao posebno da posmatra isključivanje svetla, što su propratili uzvicima oduševljeja.

Osim učesnika akcije i novinara, na trgu je bio i ministar za prirodne resurse i ekologiju Sergej Donskoj.

„Sat za našu planetu“ je međunarodna akcija koju svake godine sprovodi Svetski fond divlje prirode (WWF).

Aktivisti su prisutnima na Crvenom trgu delili sveće i zastavice a prisutni su se fotografisali sa čovekom u kostimu pande - simbola WWF-a, navodi RIA Novosti.

Zajedno sa moskovskim Kremljom, danas se isključuje osvetljenje mnoštva drugih svetskih znamenitosti - od Opere u Sidneju do kula bliznakinja Petronas u Kuala Lumpuru u Maleziji, Brandenburške kapije u Berlinu, TV tornja „Nebesko drvo“ u Tokiu i Empajer stejt bildinga u Njujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track