POBEDILA SMRT: Odsekli joj udove da bi živela!

Tinejdžerka teško obolela

POBEDILA SMRT: Odsekli joj udove da bi živela!

Planeta -
Amerikanki Kejtlin Dobrou lekari u Kaliforniji morali su da amputiraju ruke i noge jer je bolovala od teškog meningitisa i infekcije krvi izazvane bakterijom Meningococcal

VAŠINGTON - Strašno.Amerikanki Kejtlin Dobrou (18) lekari u Oranž Kauntiju u Kaliforniji morali su da odseku ruke i noge da bi joj spasli život jer je bolovala od teškog meningitisa i infekcije krvi. Opaku bolest izazvale su bakterije Meningococcal, a u svetu od ove bolesti umre jedan od pet zaraženih pacijenata.Tinejdžerka se pre mesec dana razbolela od bolesti nalik na sezonski grip, ali pošto jednog dana nije mogla da ustane iz kreveta, njena majka Keti odvela ju je u bolnicu u Oranž Kauntiju. Kad se njeno zdravstveno stanje pogoršalo, porodica je mislila da će umreti. Meningitis je zahvatio ruke i noge i da bi je spasli lekari su odlučili da joj amputiraju sve udove. Noge su morali da odseku ispod kolena, a ruke iznad laktova.- Kejtlin je jedan dan došla s posla s visokom temperaturom i legla u krevet. Sutradan sam joj dala lekove protiv gripa, ali joj nije bilo bolje, pa smo hitno morali da je odvedemo u bolnicu. Ona je do sada imala čak devet teških operacija i ostala je bez ruku i nogu, ali je ipak preživela. Kad je puste iz bolnice, lekari će joj staviti veštačke udove i ona će morati ponovo da uči da hoda. Prodali smo kuću kako bismo joj omogućili da nastavi da živi jer su operacije skupe - ispričala je majka Keti američkim medijima.Porodica Dobrou sada moli sve dobre ljude da im novčano pomognu kako bi mogli da kupe malu kuću u kojoj će živeti i brinuti o ćerki.- Kejtlin ima veliku energiju i želju za životom, a nema dom u kojem može da nastavi da živi. Odličan je đak i volela je da igra i da se šeta s drugovima. Trenutno smo smešteni kod rođaka i zato molimo sve dobre ljude da nam pomognu - napisala je majka Keti u pismu potencijalnim donatorima.

Kejtlin nakon amputacije udova
Kejtlin nakon amputacije udova

Do sada umrlo petoro ljudiDo sada je u Oranž Kauntiju od bakterije Meningococcal umrlo najmanje petoro ljudi, a šestoro se i dalje bori za život u bolnici. Zbog toga su medicinske službe iz Oranž Kauntija upozorile stanovništvo da obrate pažnju na simptome gripa koji izazivaju meningitis, a za koji se sumnja da je u SAD najverovatnije došao iz Meksika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track