TUGA: Zapalila se petočlana porodica, ruše im kuću

TUGA: Zapalila se petočlana porodica, ruše im kuću

Planeta -
Pokušaj samospaljivanja, s teškim povredama, preživelo je četvoro članova porodice, dok je jedan od njih, 35-godišnji muškarac, preminuo od povreda

NJU DELHI - Petoro članova jedne porodice, od kojih je jedan stradao, zapalilo se na zapadu Indije, u znak protesta zbog plana vlade da ruši nelegalno izgrađene kuće, među kojima i njihovu, saopštila je policija.

Dvojica muškaraca i tri žene, svi članovi jedne porodice, došli su u zgradu opštine u državi Gudžarat, noseći kanistere pune benzina, tražeći od vlasti da prekine rušenje ilegalno izgrađenih kuća.

Pošto je njihov zahtev odbijen, njih petoro su se polili benzinom i zapalili, rekao je Ram Sing, policijski zvaničnik u gradu Radžkot za agenciju AFP.

Lokalne vlasti u državi Ahmedabad, presudile su da je kuća ove porodice nelegalno sagrađena i da je treba srušiti, što je njene članove dovelo do očajanja, dodao je Sing.

Pokušaj samospaljivanja, s teškim povredama, preživelo je četvoro članova porodice, dok je jedan od njih, 35-godišnji muškarac, preminuo od povreda.

U indijskim gradovima nalazi se na hiljade nelegalno podignutih kuća, čije rušenje vlasti s vremena na vreme pokreću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track