Drama nad Frankfurtom: Piloti prisebnošću sprečili tragediju

Drama nad Frankfurtom: Piloti prisebnošću sprečili tragediju

Planeta -
U frankfurtskoj vazdušnoj luci bilo je podignuto stanje pripravnosti, ali su, slušujući uputstva, piloti avio-prevoznika "Kroacija erlajns" uspešno prizemljili letilicu i dodatna intervencija nije bila potrebna

ZAGREB - Na avionu hrvatskog avio-prevoznika "Kroacija erlajns", u kojem je bilo 98 putnika i pet članova posade, došlo je do kvara sa zakrilcima dok je saobraćao na redovnoj liniji Zagreb - Frankfurt, ali je zahvaljući prisebnosti posade izbegnuta nesreća.

U frankfurtskoj vazdušnoj luci bilo je podignuto stanje pripravnosti, ali su, slušujući uputstva, piloti uspešno prizemljili letelicu i dodatna intervencija nije bila potrebna, kao ni vatrogasci i Hitna pomoć koji su bili u pripravnosti.

Direktor Agencije za istraživanje avionskih nesreća Dinko Vodanović je, nakon ovog slučaja od pre par dana, rekao da zbog kvarova tog tipa dolazi do nesreća i da je u takvim trenucima prisebnost pilota od krucijalne važnosti za bezbednost putnika.

Portparol kompanije Davor Janušić događaj nije nazvao prisilnim sletanjem, već tehničkim, i pohvalio odlično uvežabanu koordinaciju između pilota, kao i pilota i kontrole leta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track