NOVE PRETNJE: Severna Koreja ne odustaje od lansiranja raketa

NOVE PRETNJE: Severna Koreja ne odustaje od lansiranja raketa

Planeta -
Neimenovani južnokorejski vojni izvor rekao je da su satelitski snimci pokazali da su severnokorejske snage premestile rampe za lansiranje u južnu pokrajinu Hamgjong.

PJONGJANG - Severna Koreja preselila je dve rampe za lansiranje projektila kratkog dometa na istočnu obalu u sklopu pripremama za ekperimentalna lansiranja, izvestila je južnokorejska novinska agencija.

Južna Koreja i njeni saveznici su tokom nekoliko sedmica, uz pojačane mere opreza, očekivali neku vrstu lansiranja od strane Severne Koreje, ali se to nije dogodilo.Neimenovani južnokorejski vojni izvor rekao je da su satelitski snimci pokazali da su severnokorejske snage premestile rampe za lansiranje u južnu pokrajinu Hamgjong. "Vojska pomno posmatra najnovije pripreme severa za lansiranje raketa", rekao je izvor.Dve rampe za lansiranje raketa kratkog dometa Severna Koreja premestila je i početkom aprila. Do demonstracije severnokorejske sile moglo bi doći 25. aprila, na godišnjicu osnivanja njihove vojske. Predstavnik južnokorejskog ministarstva odbrane rekao je da nemože da potvrdi medijske natpise, ali je dodao da nije bilo znakova neuobičajne aktivnosti Severne Koreje. Severna Koreja inače prilično redovno ispaljuje eksperimentalne projektile u more na svojoj istočnoj obali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track