Najnovije vesti

NAMESTILI GA: Olandov otkopčan šlic nasmejao Kineze

Kao u stavrnosti

NAMESTILI GA: Olandov otkopčan šlic nasmejao Kineze

Planeta
Kako javljaju francuski mediji, na društvenoj mreži Veibo, kineskoj verziji Tvitera, pojavila se fotomontaža na kojoj Oland silazi iz aviona na pekinškom aerodromu sa otkopčanim šlicom

PEKING - Francuski predsednik Fransoa Oland, bio je nova kineska VIP žrtva fotomontaže, tako dobro urađene da su u nju poverovali čak i novinari prisutni prilikom dolaska francuskog predsednika u Peking u prvu zvaničnu posetu Kini.

Kako javljaju francuski mediji, na društvenoj mreži Veibo, kineskoj verziji Tvitera, pojavila se fotomontaža na kojoj Oland silazi iz aviona na pekinškom aerodromu sa otkopčanim šlicom.

Ova šala proširila se munjevitom brzinom popularnim sajtom koji ima više od 500 miliona korisnika.

Žrtva slične šale je samo nekoliko sati ranije bio bivši američki predsednik Džordž Buš.

Naime, na otvaranju biblioteke u Dalasu, Buš je pozirao zajedno sa još tri bivša i aktuelnim američkim predsednikom - Džimijem Karterom, Bilom Klintonom, svojim ocem Džordžom Bušem i Barakom Obamom.

Na slici, koja se pojavila na Fejsbuku, sva petorica političara fiksiraju objektiv dok vragolasti Obama pravi Bušu magareće uši.

"Predsednik Obama zabavlja društvo na otvaranju Centra predsednika Buša", pisalo je uz fotografiju za koju se ubrzo ispostavilo da je fotomontaža, što nije sprečilo više od 2.400 ljudi da je "lajkuju".

Nakon nekoliko sati, pojavio se novi tekst ispod slike:

"Predsednik Džordž Buš kao i predsednik Obama poznati su po svom smislu za humor. Ova humoristična, retuširana fotografija ne treba da bude uzeta za ozbiljno".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...