Split: Razvela se pre 18 godina i još je u braku

Nije uspela iz prve

Split: Razvela se pre 18 godina i još je u braku

Planeta -
Višnja Kuvačić (65) je odlučila da se uda po drugi put, međutim, kad je otišla kod matičara, rekli su da ne može jer je i dalje u braku

SPLIT - Višnja Kuvačić (65) od supruga se razvela pre 18 godina. Upoznala je novog muškarca, sada ne može da se venča jer je - još u braku.Višnja je dobila rešenje Opštinskog suda u Splitu u kojem jasno stoji da je njen brak razveden 25. septembra 1995. godine. Nakon mnogo godina upoznala je svog sadašnjeg partnera. Odlučili su da se venčaju, međutim, kad je otišla kod matičara, rekli su da ne može jer je i dalje u braku."Otišla sam u Opštinski sud. Poslali su me kod matičara. Onda je moj partner otišao kod matičara i rekli su mu da odem u Karlovac, gde sam rođena. Zvala sam ih, a oni su mi rekli da su svi moji papiri u Splitu jer sam ovde penzionisana. I šta sad? Što je najgore, moj partner misli da mu nešto krijem. Završila sam u bolnici zbog povišenog pritiska i lupanja srca, a inače sam odličnog zdravlja, priča Višnja i dodaje da se njen bivši muž oženio po drugi put bez ikakvih problema.

"Morala sam da uzmem advokaticu, koja mi je rekla da je verovatno netko iz suda zaboravio da pošalje papire matičaru. Ali šta ja sad imam od toga?! Pa neću valjda opet morati da se razvodim, pita se ogorčena Višnja.Matičari u Splitu kažu kako je moguće da sud nije prosledio papire jer se sve tokom života čoveka beleži u Matici rođenih. U slučaju Višnje Kuvačić, s obzirom na to da je rođena u Karlovcu, tamo treba da upiše svoje bračno stanje. Naime, svoje izvode može da podigne bilo gde, ali izmene može praviti samo u mestu gde je rođena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track