Sa zapaljenim motorom Lufthanzin avion uspeo da sleti

Izbegnuta tragedija

Sa zapaljenim motorom Lufthanzin avion uspeo da sleti

Planeta -
Portparol Lufthanze je rekao da je avion imao probleme sa jednim od dva motora, ali da su svi putnici bezbedno napustili avion posle sletanja u Helsinki i da niko nije povređen

BERLIN - Putnički avion nemačke avio-kompanije "Lufthanza" morao je da se vrati na aerodrom u Helsinkiju ubrzo posle poletanja zbog problema sa motorom, saopštila je ova kompanija, dok su neki putnici lokalnim medijima rekli da su čuli eksploziju.

Portparol "Lufthanze" Kristijan Gotčalk je izjavio da je avion "erbas" A321 leteo iz Helsinkija za Frankfurt sa 168 putnika i članova posade.

On je rekao da je avion imao probleme sa jednim od dva motora, ali da su svi putnici bezbedno napustili avion posle sletanja u Helsinki i da niko nije povređen, preneo je AP.

Na fotografiji koju je objavio finski informativni sajt YLE vidi se kako vatra gori u levom krilu aviona, a putnici su rekli da su čuli eksploziju.

"Lufthanza" nije htela da demantuje niti potvrditi ove informacije, uz obrazloženje da je istraga još u toku. Zvaničnici na helsinškom aerodromu nisu izneli nikakve druge detalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track