Mubarak se u kolicima pojavio na sudu
Foto: Rojters

Novo suđenje bivšem egipatskom predsedniku

Mubarak se u kolicima pojavio na sudu

Planeta -
Osamdesetpetogodišnji Mubarak pojavio se u sudu u kolicima obučen u belo i sa naočarima za sunce. Sa njim su optuženi i njegova dva sina Ala i Džamal

KAIRO - Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak pojavio se danas u sudu u Kairu na ponovljenom suđenju za saučesništvo u ubistvu stotina demonstranata i korupciju.

Osamdesetpetogodišnji Mubarak pojavio se u sudu u kolicima obučen u belo i sa naočarima za sunce. Sa njim su optuženi i njegova dva sina Ala i Džamal, njegov bivši ministar unutrašnjih poslova Habib el Adli i još šest bivših bezbednosnih zvaničnika.

Svi su se izjasnili da nisu krivi za navode optužnice koji uključuju umešanost u smrt 900 demonstranata tokom narodne pobune u Egiptu 2011. kada je Mubarak svrgnut kao i za korupciju. Na prvom suđenju u avgustu 2011. Mubarak i Adli, kojima je zaprećena smrtna kazna, bili su osuđeni na doživotni zatvor ali su drugi optuženi bili oslobođeni optužbi.

Kasacioni sud je u januaru poništio sve presude i naložio novo suđenje koje je danas počelo. Kao i ranije ovo suđenje se iz bezbednosnih razloga održava u prostorijama jedne policijske škole u predgrađu Kaira. Mubarak je doveden avionom u sud u Kairu iz obližnjeg zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track