UHVAĆENI: Teroristi planirali napad na ambasadu SAD
Foto: Kurir

Egipat

UHVAĆENI: Teroristi planirali napad na ambasadu SAD

Planeta -
Optuženi su planirali terorističke napade unutar Egipta, sprovođenjem samoubilačkih napada automobilom bombom na Ambasade Francuska i SAD u Kairu

KAIRO - Teroristi koji se povezuju s mrežom Al Kaidom razotkriveni su u Egiptu i osujećeni su planirani napadi na Ambasade Francuske i Sjedinjenih Američkih Država u Kairu, javila je danas državna novinska agencija.

Optuženi su planirali terorističke napade unutar Egipta, sprovođenjem samoubilačkih napada automobilom bombom na Ambasade Francuska i SAD u Kairu, navode mediji pozivajući se na saopštenje istrage. Prošle subote, egipatski ministar unutrašnjih poslova Mohamed Ibrahim potvrdio je da je policija uhapsila trojicu pripadnika "terorističke ćelije" koja je učestvovala u međunarodnoj zaveri u napadu na zapadne ambasade i druge mete.

Ibrahim je dodao da su uhapšeni uhvaćeni sa 10 kilograma eksploziva i kompjuterom koji sadrži uputstva o izradi bombe.MENA je navela da su trojica uhapšenih Egipćani i da su bili zatvorenici koji su uspeli da pobegnu iz zatvora tokom ustanka 2011. protiv bivšeg dugogodišnjeg predsednika Hosnija Mubaraka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja