PREGAZILI PA KASAPILI: Azilanti isekli vojnika u Londonu!
Foto: Daily Mail

Pogledajte snimak ubice koji je ustreljen minut kasnije

PREGAZILI PA KASAPILI: Azilanti isekli vojnika u Londonu!

Planeta -
Kunem vam se Alahom, nikada nećemo prestati da se borimo protiv vas.Oko za oko, zub za zub, rekao ubica. Policija stigla na lice mesta i odmah izrešetala napadače

LONDON - Muškarac, za koga se veruje da je vojnik, brutalno je danas napadnut i ubijen na jugoistoku Londona, dok su dvojica napadača, koji su koristili mačete, ranjeni tokom intervencije policije. Očevici navode da su dvojica muškaraca napali muškarca starosti oko 20 godina, koji je nosio majcu dobrotvorne organizacije za pomoć vojnicima "Pomozite herojima", i ubili ga pokušavajući da mu odrube glavu noževima nalik na mačete.

Britanski mediji objavili su snimak posle napada gde jedan od azilanata posle ubistva, dok još drži mačetu u ruci kaže: "Kunem vam se Alahom, nikada nećemo prestati da se borimo protiv vas".Oko za oko, zub za zub... Izvinjavam se što su žene bile očevici ovoga danas, ali isto to moraju da gledaju naše žene u našoj zemlji. Vi ljudi nikada nećete biti bezbedni. Uklonite vašu vladu, ona ne mari za vas"

Nakon stravičnog napada, tvrdi jedan očevidac, dvojica muškaraca, takođe starosti oko 20 godina, mahali su noževima i pištoljem i tražili od prolaznika da ih slikaju "kao da su hteli da budu na televiziji ili nešto slično". Britanska vlada tretira ovaj napad kao teroristički incident, a premijer Dejvid Kameron okarakterisao ga je kao "istinski šokantnim", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej zakazala je sastanak britanskog kriznog komiteta (KOBRA) radi procene incidenta u Vulviču. Taj komitet poznat odlučio je večeras da pooštri bezbednosne mere u Vulviču gde su Kraljevska konjička artiljerija, grenadiri i čuvari iz kraljičine garde, a povećaće se mere bezbednosti i u ostalim londonskim kasarnama.

Mej je izjavila da su je o detaljima ovog "mučnog i varvarskog" napada obavestili generalni direktor bezbednosne službe MI5 Endrju Parker i komesar londonske policije Bernar Hogan-Hau.

"Potvrđeno mi je da je jedan muškarac brutalno ubijen", rekla je Mej i dodala da su dvojica napadača, na koju je policija pucala, u bolnici.

Lokalni poslanik Nik Rejnsford je rekao da je ubijeni muškarac bio vojnik u kasarni u Vulviču, ali to nije potvrđeno.

"Veći broj oružja je navodno korišćen u napadu, a ima izveštaja i o vatrenom oružju", rekao je policijski komandant Sajmon Lečford, a preneo AFP. Lečford je kazao da će biti pojačano prisustvo policije na mestu napada i pozvao lokalno stanovništvo da ostane mirno.

http://www.youtube.com/watch?v=5vVS2HuUgEY
http://www.youtube.com/watch?v=QmxSqoFsrRw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja