MEDICINSKO ČUDO: Porodila se iako je bila klinički mrtva
Foto: Youtube

MEDICINSKO ČUDO: Porodila se iako je bila klinički mrtva

Planeta -
Kada su je odvezlu u bolnicu, doktori nisu mogli da joj nađu puls. Nigrelino srce je stalo. Lekari su se odlučili da pod hitno urade carski rez i pokušaju da spasu bebu

MIZURI - U februaru je Erika Nigreli predavala u srednjoj školi u Mizuriju, u Teksasu. Kada je ušla u učionicu u trenutku je osetila nesvesticu. Pokušala je da se zadrži rukama na stolu ali se ubrzo onesvestila.

Kolege su odmah uzele defibrilator a jedan od njih je pokušao da je reanimira. Deca su izletela iz učionice, počela da vrište i dozivaju pomoć. Nigrelin muž, Nejtan, koji je takođe učitelj uleteo je u prostoriju gde je njegova žena ležala. Erika je ležala na podu, iz usta joj se pojavila pena, i samo je nemo gledala.

"Moja žena je trudna. Porođaj bi trebalo da bude za tri nedelje", usplahirano je rekao muž.

Kada su je odvezlu u bolnicu, doktori nisu mogli da joj nađu puls. Nigrelino srce je stalo. Lekari su se odlučili da pod hitno urade carski rez i pokušaju da spasu bebu. Tehnički, gledano carski rez je rađen dok je majka bila zvanično mrtva, jer joj srce nije kucalo. Kada su je porodili, dogodilo se nešto neverovatno. Odjednom je Erikino srce počelo da kuca.

Tokom narednih pet dana, ona je ostala u medicinski indukovanoj komi, a lekari su dijagnostikovali srčanu manu koju Erika nije ni znala da ima.Beba Elajna bila je na odeljenju intenzivne nege dve naredne nedelje. Bebica je sada dobro, ima već 8 kilograma i zdrava je.

"Osećamo se odlično. Imamo divnu bebu, a moja žena se kompletno oporavila", rekao je ", Nejtan Nigreli

http://www.youtube.com/watch?v=y5n4FmMGUtM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track