Premijerka Republike Srpske u bolnici
Foto: Tanjug

Premijerka Republike Srpske u bolnici

Planeta -
Zdravstveno stanje premijerke Željke Cvijanović je stabilno, navode u bolnici

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsednica Vlade Republike Srpske, primljena je juče u Kliniku za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Banjaluka zbog bola u nozi, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.U saopštenju stoji da je zdravstveno stanje premijerke stabilno.

Prve dijagnostičke pretrage su ukazale da se radi o prisustvu tromba u veni, potvrdila je načelnica klinike Tamara Kovačević Preradović. Kako je precizirala na konferenciji za novinare, premijerki je uključena adekvatna terapija i njeno zdravstveno stanje je stabilno, prenosi agencija Fena.

Cvijanovićeva, koja je hospitalizovana juče, ostaje u bolnici, a narednih dana iz KCB-a redovno će obaveštavati javnost o svim dijagnostičkim pretragama i zdravstvenom stanju premijerke Srpske.

Veće naroda Republike Srpske je 13. marta potvrdilo izbor nove Vlade RS, što znači da kabinet premijerke Željke Cvijanović zvanično može stupiti na dužnost.

Nijedan od tri kluba delegata u Veću naroda RS (srpski, bošnjački i hrvatski) nisu utvrdili da je izborom nove Vlade povređen vitalni nacionalni intres. Parlament RS je 12. marta većinom glasova izabrao novu Vladu RS, sa premijerkom Željkom Cvijanović na čelu. RS je dobila novu Vlada jer je predsednik RS Milorad Dodik krajem februara zatražio ostavku premijera Aleksandra Džombića, jer su izvršnoj vlasti u RS potrebni novi impulsi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja