Kina: Radnici živi izgoreli u požaru na farmi pilića
Foto: Beta Ap

Tragedija

Kina: Radnici živi izgoreli u požaru na farmi pilića

Planeta -
Najmanje 119 mrtvih. Vatrenu stihiju u mestu Mišazi najverovatnije su izazvale tri rane jutarnje eksplozije na električnom sistemu farme

PEKING - Najmanje 119 osoba danas je poginula, a nekoliko desetina je povređeno, u požaru na farmi živine i u fabrici za preradu živinskog mesa na severoistoku Kine, objavili su kineski mediji. Požar u mestu Mišazi, u provinciji Đilin izazvale su, po svemu sudeći, tri rane jutarnje eksplozije na električnom sistemu farme, javlja Sinhua.

Pozivajući se na neimenovane radnike, televizija CCTV je objavila da je požar izbio dok su se menjale smene i da se u tom trenutku u fabrici nalazilo oko 350 radnika.

Spasioci su pronašli tela u spaljenim zgradama, a spasilačka operacija je nastavljena, prenosi AP. Na snimku prikazanom na CCTV vidi se kako tamni dim izbija iz struktura od cementa.

Vlasnik fabrike živine "Đilin baojuanfeng poltri" veliki je proizvođač pilećih prerađvina i zapošljava 1.200 ljudi. Fabrika se nalazi izvan grada Dehui, oko 800 kilometara severoistočno od Pekinga.

http://www.youtube.com/watch?v=vfsQBBvV1DM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track