RADIJACIJA: Oštećena iranska atomska elektrana
Foto: Rojters

Pukotine od zemljotres

RADIJACIJA: Oštećena iranska atomska elektrana

Planeta -
Zvaničnici u Teheranu uveravaju međunarodnu zajednicu da je nuklearka Bušer, u seriji nedavnih jakih potresa na jugoistoku zemlje, ostala neoštećena

TEHERAN - Iranska nuklearna elektrana Bušer na jugoistoku zemlje oštećena je u seriji nedavnih zemljotresa, saopštile su danas strane diplomate koje nadgledaju iranski nuklearni program.

"Najmanje jedan deo strukture nuklearke ima duge pukotine", navele su strane diplomate zahtevajući da ostanu neimenovani jer nisu ovlašćeni da otkrivaju poverljive informacije, javlja američka agencija AP.

S druge strane zvaničnici u Teheranu uveravaju međunarodnu zajednicu da je nuklearka Bušer, u seriji nedavnih jakih potresa na jugoistoku zemlje, ostala neoštećena.

Snažan zemljotres 7,8 stepeni Rihtera pogodio je jugoistočni Iran 14. aprila sa epicentrom u jugoistočnoj provinciji Sistan-Balukistan u blizini granice sa Pakistom.

Podrhtavanje tla se osetilo širom Bliskog Istoka - do Nju Delhija, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta do Omana.

Posle prvog usledilo je najmanje osam naknadnih potresa tokom aprila do početka maja, od kojih je najsnažniji bio 5,6 stepeni po Rihteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track