NOVI ŽIVOT: Posle brodoloma rodila bebu nasred mora
Foto: You Tube

Sreća u nesreći

NOVI ŽIVOT: Posle brodoloma rodila bebu nasred mora

Planeta -
Italija je suočena sa naletom imigranata a vlasti su presrele njih 400 u poslednjih 12 sati, saopštila je danas obalska straža. U saopštenju obalske straže se navodi da je primećeno još nekoliko brodova sa imigrantima koji se približavaju obalama Italije

KATANCARO - Italijanska obalska straža pronašla je rano jutros na jednom brodu 159 imigranata iz Sirije, Avganistana i Kurdistana. Među imigrantima, bilo je 14 žena i osmoro dece, kao i jedna beba koja je rođena na brodu.

Majka i beba kojoj je dato ime Nojian, što znači novi život, odmah su smeštene u bolnicu. Italijanska Obalska straža primetila je prepun brod i pratila ga do luke.

Većina ljudi je dehidrirala, ili su patili od hipotermije, saopštile su vlasti. Imigranti su rekli da su plovili sedam dana.

Gradonačelnik Katanara Ćertoma je rekao da će grad prihvatiti devojčicu rođenu u putu "kao da je njihova".

"Videćemo da li je rođena u međunarodnim ili italijanskim vodama, a ako je rođena u italijanskim vodama, registrovaćemo je ovde. Važno je da je ona zdrava", naveo je Ćertoma.

AFP navodi da lepo vreme povećava strahovanje od povećanog broja imigranata koji morskim putem pokušavaju da dopru do Italije.

Italija je suočena sa naletom imigranata a vlasti su presrele njih 400 u poslednjih 12 sati, saopštila je danas obalska straža.

U saopštenju obalske straže se navodi da je primećeno još nekoliko brodova sa imigrantima koji se približavaju obalama Italije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track