VEČERA: Merkelova sprema špargle i ribu za Obamu

Berlin

VEČERA: Merkelova sprema špargle i ribu za Obamu

Planeta -
Na stolu će biti i pruski specijalitet knedle na kenigsberški način sa cveklom, salatom od jabuka i krompir-pireom

BERLIN - Špargle i riba - to će biti glavni deo menija na večeri američkog predsednika Baraka Obame kod nemačkog kancelara Angele Merkel u rezidencijalnom dvorcu "Belvi" u Berlinu.

Obama, koji je sinoć stigao u prvu posetu nemačkoj prestonici, gde će se zadržati, kažu Nemci, 25 sati i 40 minuta, biće večeras, zajedno sa suprugom, gost kod Merkelove i njenog supruga i na meniju će biti špargle iz Belica, brandenburškog centra uzgoja tog niskokaloričnog i zdravog povrća.

Špargle će biti sa kavijarom i limunom, zatim bakalar sa kiselim krastavčićima, estragon-pireoom, a na stolu će biti i pruski specijalitet knedle na kenigsberški način sa cveklom, salatom od jabuka i krompir-pireom.Za dezert "binnenštih"

Za dezert će biti na stolu kolač "binenštih" - tradicionalna poslastica od dizanog testa koji se peče u plehu, premazan između dve kore ukusnim filom od butera, vanile, badema, slatke pavlake...., koji je često karamelisan pri pečenju i po vrhu posut listovima badema.

Kuvar Tim Raue je rekao da je za njega čast, ali da nije uzbuđen zbog toga, jer on uvek, nezavisno za koga kuva, daje maksimum od sebe.

Obama je sinoć stigao u posetu Nemačkoj gde će, pošto ga je dočekao predsednik države Joahim Gauk, imati razgovor sa Merkelovom i njenim ""izazivačem"" na septembarskim izborima, kancelarskim kandidatom opozicionih socijaldemokrata Perom Štajnbrikom, a zatim održati govor ispred Brandenburške kapije, simbola mira, gde je za danas pozvano oko 4000 gostiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track