Nastavniku 5 godina zatvora zbog seksa sa učenicom

Nastavniku 5 godina zatvora zbog seksa sa učenicom

Planeta -
Presuda Džeremi Forestu (30), nastavniku matematike, izrečena je devet meseci nakon što je sa učenicom pobegao u Francusku, posle čega je za njima izdata međunarodna poternica

LONDON - Britanski nastavnik osuđen je danas na pet godina i šest meseci zatvora zbog otmice i seksualnog odnosa sa svojom tada 15-godišnjom učenicom.

Presuda Džeremi Forestu (30), nastavniku matematike, izrečena je devet meseci nakon što je sa učenicom pobegao u Francusku, posle čega je za njima izdata međunarodna poternica. Porota je u juče Foresta osudila zbog otmice, a danas i zbog seksualnog odnosa sa maloletnicom. Prilikom izricanja presude, Forest je rekao učenici: "Volm te". Ona je potom briznula u plač i kazala mu: "Žao mi je".

Tužilaštvo je Foresta nazvalo pedofilom koji je iskoristio ranjivu devojčicu koju je prvi put poljubio kada je imala 14 godina. Devojčica sada ima 16 godina i prilikom davanja izjave je navela da je ohrabrivala nastavnika da imaju vezu i da je svojevoljno pobegla sa njim u Francusku u septembru prošle godine kada joj je bilo jasno da će da se sazna za njih dvoje.

Ona je iskoristila pasoš Forestove žene da bi se ukrcala u feribot za Francusku. Par je uapšen nedelju dana kasnije u Bordou pošto je Forest pokušao da se zaposli u jednom kafiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja