Lavrov: Nemamo veze sa Snoudenom

Lavrov: Nemamo veze sa Snoudenom

Planeta -
Smatramo da su apsolutno neosnovani i neprihvatljivi pokušaji koje sada vidimo - optuživanje Rusije da krši zakone SAD i maltene organizuje zaveru, koji su čak praćeni pretnjama prema nama, naveo je šef ruske diplomatije

MOSKVA - Bivši saradnik američke Nacionalne službe za bezbednost (NSA) Edvard Snouden nije prelazio granicu Rusije i Rusija nema nikakve veze sa njim, niti njegovom kretanju po svetu, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Hoću da kažem da mi nemamo nikakve veze ni sa Snoudenom, ni sa njegovim odnosom prema američkom pravu, ni njegovim kretanjem po svetu. On je samostalno birao svoju maršrutu, o tome smo saznali, kao i većina iz medija. Nije prelazio rusku granicu", rekao je Lavrov.

Lavrov je kazao da je neprihvatljivo da SAD optužuju Rusiju maltene za zaveru i nepoštovanje američkih zakona.

"Smatramo da su apsolutno neosnovani i neprihvatljivi pokušaji koje sada vidimo - optuživanje Rusije da krši zakone SAD i maltene organizuje zaveru, koji su čak praćeni pretnjama prema nama", rekao je Lavrov.

"Ne postoje nikakve pravne osnove za takvo ponašanje američkih funkcionera", dodao je Lavrov.

Prema navodima ruskih medija, ne zna se gde se trenutno nalazi Snouden. On je prekjuče doleteo na moskovski aerodrom Šeremetjevo, odakle je prema neimenovanim izvorima iz ruskih specijalnih službi trebalo da odleti najpre na Kubu, a potom u Ekvador. Mediji su izvestili da Snouden juče nije bio u avionu Aeroflota koji je odleteo na Kubu, a izvori u specijalnim službama su naveli da ima pravo da bude u tranzitnoj zoni aerodroma koliko želi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track