PRINCEZA MUČITELJKA: Držala robinju, a brani se sa slobode
Foto: BETA AP

Jemstvo 5 miliona dolara

PRINCEZA MUČITELJKA: Držala robinju, a brani se sa slobode

Planeta -
Alajban (42) jedna je od šest žena unuka saudijskog kralja Abdulaha

LOS ANĐELES - Saudijska princeza Mešael Alajban izašla je iz pritvora i položila kauciju od pet miliona dolara jer je u SAD jednu Kenijku držala kao sluškinju.

Alajban (42), jedna od šest žena unuka saudijskog kralja Abdulaha, platila je kauciju i predala vlastima svoj pasoš, saopštila je kancelarija državnog tužioca okruga Orindž u Kaliforniji, prenela je agencija AP.

Ona "mora da nosi narukvicu-uređaj za praćenje kretanja, ne sme da napušta okrug Orindž bez dozvole suda, niti da ima bilo kakav kontakt sa žrtvom", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo okruga Orindž je juče objavilo da je optužena princeza u maju dovela Kenijku u SAD, pri čemu joj je dodelila mesečnu platu od 220 dolara, ali joj je oduzela pasoš i držala je zatvorenom u svom stambenom kompleksu u gradu Irvajnu.

Kenijka, čije ime nije navedeno, morala je da pere sudove, kuva, čisti, pere i pegla veš, i to bez ijednog slobodnog dana u nedelji, navelo je tužilaštvo. Njoj je jedino bilo dozvoljeno da izađe napolje u prilikama kad bi članovima princezine porodice trebalo nositi torbe i kese.

Vlasti navode i da su u kući saudijske princeze zatekli i četiri žene iz Filipina, čiji su pasoši takođe bili oduzeti od strane njihove poslodavke, a trenutno se sprovodi istraga oko toga da li je još neko bio uključen u tu navodnu trgovinu ljudima.

Alajbanova je uhapšena juče ujutro u svom stanu, dan nakon što je njena kenijska sluškinja pobegla i nasred ulice zaustavila vozača autobusa.

http://www.youtube.com/watch?v=aPjO15xGp20

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track