NAPAD NA KONCERTU: Skočila na pevača zbog pesme za ubijenog crnog dečaka
Foto: Youtube

Pobesnela

NAPAD NA KONCERTU: Skočila na pevača zbog pesme za ubijenog crnog dečaka

Planeta -
Bluzera Lestera Čejmbersa je napala žena koja je skočila na binu i nanela mu povrede međurebarnih mišića i živaca

HEJVARD - Bluz pevač Lester Čejmbers napadnut je na koncertu u Kaliforniji, nakon što je posvetio jednu od pesama ubijenom crnom tinejdžeru Trejvonu Martinu.

Čejmbersa je napala žena koja je skočila na binu i nanela mu povrede međurebarnih mišića i živaca, u zalivskoj oblasti San Franciska. Kako su preneli lokalni mediji, Čejmbers je posvetio hit pesmu Kertisa Mejfilda "People Get Ready" Martinu, koga je u februaru na Floridi, dok se vraćao iz prodavnice slatkiša, ubio Džordž Cimerman (George Zimmerman).

Prema navodima svedoka, Dajnalin Endruz Poter (43) na koncertu je vikala "Sami ste krivi", pre nego što će skočiti na binu i napasti pevača. Policija je privela Endruz Poter zbog nanošenja telesnih povreda, a nakon uzimanja iskaza njoj nije određen pritvor.

Sud na Floridi doneo je pre dva dana odluku da oslobodi Džordža Cimermana optužbe, što je izazvalo burne reakcije u SAD. Politička grupacija crnaca "Nova stranka Crnih pantera" je u subotu ponudila 10.000 dolara nagrade za hvatanje Zimermana "živog, mrtvog, ili ranjenog".

http://www.youtube.com/watch?v=GC88w4rP2m4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track