Najnovije vesti

NEMAJU ZA KIRIJU: Bečki dečaci se gase zbog 17.200 evra?!
Foto: Wikipedia

Finansijski problemi

NEMAJU ZA KIRIJU: Bečki dečaci se gase zbog 17.200 evra?!

Planeta
Jedan od najpoznatijih horova sveta, čuveni "Bečki dečaci“, našao se pred ogromnim finansijskim problemom, jer će ubuduće morati da plaća kiriju za prostorije koje koristi godinama besplatno

BEČ - Jedan od najpoznatijih horova sveta, čuveni "Bečki dečaci“, našao se pred ogromnim finansijskim problemom, jer će ubuduće morati da plaća kiriju za prostorije koje koristi godinama besplatno.

Revizorska ustanova je kritikovala što Udruženje "Bečki dečaci“ ne plaća zakup za palatu Augarten, usled čega je uvedena kirija koja će iznositi mesečno 17.200 evra. Predsednik Udruženja Valter Netig istakao je da to ne dolazi u obzir i najavio je pregovore sa saveznim vlastima, ali je potom podneo ostavku.

Krajem avgusta Netig napušta mesto predsednika Bečkih dečaka, i ističe da nema nikakve veze sa pretećim finansijskim debaklom. Takođe, ukazao je Netig, budućnost Hora nije ružičasta.

Prostorije u kojima već dugo vežbaju "Bečki dečaci“ nalaze se u velelepom zdanju Drugog bečkog okruga.Do sada čuveni hor nije morao da plaća kiriju, ali je, nakon jasne kritike revizorske ustanove, koja je ukazala na "skrivenu subvenciju“, suočen sa troškovima koje je pitanje da li će moći da izdrži.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...