NAJEZDA ZMIJA: Poskok ujeo Hercegovca nasred ulice!
Foto: Wikipedia

Široki Brijeg

NAJEZDA ZMIJA: Poskok ujeo Hercegovca nasred ulice!

Planeta -
Otrovnice ulaze u kuće, gamižu gradom, traže hranu

ŠIROKI BRIJEG - U Hercegovini vlada prava najezda zmija koje iz svojih skrovišta izlaze u potrazi za hranom, pa ulaze i u kuće ili se slobodno "šetaju" ulicama naseljenih mesta.

Meštanina Širokog Brijega, usred grada na ulici ugrizao je poskok, najotrovnija domaća zmija.

"Nisam ga primetio, šetao sam gradom i odjednom osetio kako me nešto ubolo u nogu. Poskočio sam i video zmiju kako beži u grmlje sa strane", opisao je meštanin kome je pomoć ubrzo pružena u Domu zdravlja.Ovo nije jedini slučaj, nedavno je zmijsko leglo otkriveno u porodičnoj kući u Posušju, ali su ga domaćini, srećom, na vreme primetili.

Stručnjaci kažu da su blaga zima i vrući letnji dani uslovili da ove godine ima više zmija nego inače, a zbog povećanog broja legla i mladunčadi koja su preživela zimu, očekuju još veću najezdu zmija naredne godine.

Zbog gladi su zmije agresivnije, tako da ulaze čak i u kuće, što je ranije bila prava retkost, jer se boje ljudi. Najezdu zmija potvrđuju i u ostalim hercegovačkim gradovima, a stariji tvrde da ih nikada nije bilo više i da se ne pamti kad su ovako hrabro ulazile u naseljena mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track