UŽAS U ITALIJI: U autobuskoj nesreći nastradalo 39 putnika

Autobus sleteo s nadvožnjaka

UŽAS U ITALIJI: U autobuskoj nesreći nastradalo 39 putnika

Planeta -
U autobusu su se nalazili italijanski hodočasnici, a tužilaštvo je otvorilo istragu o ubistvu iz nehata

RIM - Na jugu Italije 39 osoba je poginulo, a desetine putnika su povređene kada je u nedelju predveče autobus sleteo s nadvožnjaka visokog 30 metara.

Tužilaštvo u italijanskom gradu Avelinu otvorilo je danas istragu o ubistvu iz nehata povodom ove nesreće. Biće istraženo da li je za nesreću odgovoran vozač autobusa koji je poginuo, kakvo je bilo stanje autobusa i kakav je kvalitet zaštitne ograde duž auto-puta koju je autobus probio.

Policija je već zaplenila dokumenta autobusa u sedištu preduzeća kojem pripada. Biće provereno i da li je vozač bio pod dejstvom droge ili alkohola. Jedan od povređenih putnika je rekao da vozač nije uspeo da obuzda autobus pošto je eksplodirala jedna od guma.

"Gledajući preko nadvožnjaka vidim scenu tragedije - oko 30 tela poređanih duž puta prekriveno je belim čaršavima", prenela je italijanska agencija Ansa reči svog fotoreportera koji se nalazi na licu mesta.

Portparol policije izjavio je ranije agenciji AFP da tačan broj nastradalih nije poznat, jer se još izvlače tela iz autobusa.

Agencija AP, pozivajući se na spasioce, navodi da su do sada izvučena tela 24 osobe i da je najmanje 11 osoba povređeno.

Nesreća se dogodila u nedelju predveče na oko 250 kilometara južno od Rima. U autobusu su se navodno nalazili italijanski hodočasnici.

Italijanski mediji prenose da je moguće da su neki od putnika ispali iz autobusa dok je padao sa nadvožnjaka. Agencija ANSA prenosi da su se u autobusu nalazila 54 putnika.

Među poginulima je i vozač, a među povređenima ima i dece, navode "Republika" i "Korijere dela Sera".

Autobus se nalazio na putu za Napulj, a svedoci navode da je izgledalo kao da je vozilo imalo problema sa kočnicama.

Zbog ove teške nesreće zatvoren je put Napulj-Bari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track